Bergen en Noordzeekust

Bergen NH

Onze Bed and Breakfast bevindt zich in een rustige straat die uitkomt bij de ruïnekerk, oftewel het hart van Bergen. Rond de ruïnekerk zijn talloze restaurants, winkeltjes, de boekhandel en de ijssalon. Op zaterdag is hier de weekmarkt met niet alleen alle denkbare verse producten, maar ook met prachtige bloemen en alternatieve producten.

Bergen is een gezellig dorp. Er gebeurt altijd wat en het is er eigenlijk altijd gezellig druk. Er is een groot aantal goede restaurants en leuke kroegen waar vaak live muziek wordt gespeeld.
Maar behalve gezellig, is Bergen vooral een heel mooi dorp. Prachtige villa’s, veel architectuur waaronder natuurlijk het park Meerwijk. Een klein wijkje met een handvol rietgedekte villa’s die gebouwd zijn tussen 1917-1918 in Amsterdamse School stijl. Zeer de moeite waard om even te bekijken en op steenworp afstand van ons huis.

De Noorzeekust

Aan de Bergense en Schoorlse kust vindt u de breedste en hoogste duinen van Nederland. Bovendien worden deze duinen afgewisseld door prachtige heidevelden en groene bossen. Door goed natuurbeheer zijn hier prachtige zandduinen ontstaan die een mooi contrast vormen met de naald- en loofbossen van dit afwisselende gebied. Het strand is breed en er is altijd wel een rustig plekje te vinden. Fietsen en wandelen is hier fantastisch.

Aan het strand zijn meerdere strandpaviljoens. Van traditioneel (vis en patat) tot hip en trendy.
Er zijn vier strandopgangen aan de Bergense kust en parkeren is over het algemeen geen probleem.  Het is sowieso veel fijner om met de fiets te gaan!

 

DSCN2448  cropped-ZEEWIER-4.jpg